Fegyházbüntetést kér az ügyészség a buszsofőrnőt fenyegető férfira

Fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett az ügyészség a buszvezetőnőt fenyegető férfi ügyében, a tárgyalások így másodfokon folytatódnak.

Bóna Gyula megyei főügyész arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy az ügy 40 éves férfi vádlottja rendszeresen utazott a nógrádi megyeszékhely és az egyik kistelepülés közötti helyközi autóbuszjáraton, amelyen egy női gépkocsivezető is dolgozott. Volt hogy a férfi ittas, utazásra alkalmatlan állapotban akart a buszra felszállni, és miután a gépkocsivezető ezt számon kérte, a vádlott egyre dühösebb lett rá. Előfordult az is, hogy a férfi nagy testű harci kutyáját póráz és szájkosár nélkül akarta magával vinni a buszra.

Ezt követően több esetben szidalmazta, megfenyegette a sofőrt, hogy megöli. A salgótarjáni buszállomáson többször is előfordult, hogy a buszvezetőnő a kollégái, vagy a biztonsági szolgálat közbelépésére tudott elmenekülni a férfi elől.

Az ügyészség folytatólagosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, akit a Salgótarjáni Járásbíróság elsőfokon másfél év börtönre ítélt. Az ügyészség azonban a büntetés időtartamának és formájának súlyosításáért, fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

Véleményük szerint ugyanis az a tény, hogy a vádlott – aki egyébiránt többszörös visszaeső – nem alkalmazott erőszakot, “csupán” trágár szavak közepette ittasan fenyegetőzött, nem teszi cselekményét kevésbé veszélyessé.

Az ügyészség a súlyosítás érdekében benyújtott fellebbezésével arra is tekintettel volt, hogy elszaporodóban vannak az ilyen vagy hasonló bűncselekmények. Fellebbezésükbe belefoglalták továbbá az eredeti indítványban kért kitételt is, miszerint a vádlottat ne lehessen majd feltételes szabadságra bocsátani.