Farkas Attila lett Pásztó polgármestere

Pásztón három polgármesterjelölt közül választott ma a város lakossága: Farkas Attila (Fidesz-KDNP) a voksok 49,79 százalékát, Dömsödi Gábor (független) a szavazatok 46,99 százalékát, Plecskó Péter (független) a voksok 3,22 százalékát szerezte meg. A képviselő-testület összetételére még várnunk kell, a város jegyzője egyelőre a polgármester-választás eredményét közölte az MTI-vel.

A városban azért kellett kiírni az időközi önkormányzati választást, mert a képviselő-testület Fidesz-KDNP-s és független tagjai április 26-án hét igen szavazattal – egy képviselő távollétében -, a polgármester tartózkodása mellett az önfeloszlatás mellett döntöttek arra hivatkozva, hogy nem tudnak tovább együtt dolgozni Dömsödi Gáborral.

Pásztón az önkormányzati választás nem először hoz szoros eredményt. 2014-ben közel 5 ezer voks mellett 50, 2010-ben 5000 szavazat mellett 80 voks volt a különbség a polgármester és kihívója között. Most 3792 voksból Farkas Attila 1888, Dömsödi Gábor pedig 1782 szavazatot kapott, Plecskó Péter független jelöltre 122 voks érkezett.

 

Kiemelt fotó: Farkas Attila (Forrás: Farkas Attila közszereplő | Facebook)