Ezüstérmet hoztak haza Lengyelországból Bozó Fanni és Uhrin Lili salgótarjáni strandkézilabdázók

Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a Lengyelországban vasárnap lezárult kontinensviadalon a magyar lány strandkézilabda válogatott, soraiban a salgótarjáni Bozó Fannival és Uhrin Lilivel.

A leány együttes miután hibátlan eredménnyel megnyerte a csoportját, szombaton játszotta az elődöntőt Hollandia ellen. A mérkőzés vége sima 2-0 lett, Uhrin Lili – aki a Beszterce DSE-ből indult, majd a Salgótarjáni Strandépítőkben nevelkedett, most pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportolója -, remekül segítette a válogatottat. A másik ágon Spanyolország jutott be a fináléba, akikkel vasárnap délután játszották a magyar lányok a mindent eldöntő meccset.

Urhin Lili a döntőben (Fotó: Márcio Menino / EHF Beach Handball | Facebook)
Urhin Lili a döntőben (Fotó: Márcio Menino / EHF Beach Handball | Facebook)
A döntő igen szoros küzdelmet hozott, sajnos nem a magyar lányok javára: 26-27 és 22-23-as játékokkal, mindkét félidőben csak egy-egy ponttal veszített Pinizsi Zoltán együttese. A finálét tehát 2-0-ra Spanyolország nyerte.

A 2002-es születésű Bozó Fanni 14, a nála egy évvel fiatalabb Uhrin Lili 70 ponttal járult hozzá a magyar ezüstéremhez, ketten a csapat pontjainak több mint negyedét termelték ki. Bozó Fanninak a hollandokkal szemben játszott elődöntőben szerzett négy pontja volt meghatározó, Uhrin Lili pedig a csoportkörökben, a németekkel szemben játszott meccsen nyújtott extrát, ekkor a csapat pontjainak harmada, 16 egység kötődött az ő nevéhez. A salgótarjáni lányok az elődöntőben és a fináléban is szerepet kaptak, Bozó Fanni 6, Uhrin Lili 20 egységig jutott a legnehezebb két meccsen.

Legutóbb Hadfi Gréta nevéhez kötődtek nemzetközi sikerek a strandkézilabda utánpótlásban, salgótarjáni érintettséggel. Hadfi Gréta ma utazott el ugyancsak Lengyelországba, ezúttal már mint a felnőtt női strandkézilabda-válogatott tagja vesz részt keddtől az Európa-bajnokságon.

 

Kiemelt fotó: Mindkét ifjúsági válogatott csapatunk ezüstérmes lett a 2019-es strandkézilabda Európa-bajnokságon (Fotó: Strandkézilabda – MKSZ hivatalos oldala | Facebook)