Ezerháromszáz négyzetméter eladóterű üzletet épít Salgótarjánban a Lidl

A kisterenyeitől nagyobb, a balassagyarmatival megegyező méretű, de külső jegyeiben ezektől nagyban eltérő üzletet épít Salgótarjánban a Lidl – közölte a 3100.hu megkeresésére a cég vállalati kommunikációs ágazatvezetője.

Tőzsér Judit ismertette azt is, hogy az épület mellett egy 128 autó befogadóképességű parkoló szolgálja majd a gépkocsival érkező vásárlók kényelmét. A kommunikációs vezető a várható nyitási időpontról még nem tudott tájékoztatást adni, de amint azt a városlakók érzékelhetik: az egykori “káposztáskert” területén jó ütemben halad az építkezés. Megtudtuk azt is, hogy előzetes terveik szerint az áruház várhatóan 20-25 embernek fog munkalehetőséget biztosítani.

Egy ehhez hasonló üzlet épül Salgótarjánban (Illusztráció!)
Egy ehhez hasonló üzlet épül Salgótarjánban (Illusztráció!)

Az építkezés azt követően indult el, hogy a területet tulajdonló STOP.SHOP STARJÁN Kft. tavaly ősszel kiépítette az ingatlanon a közmű hálózatot és a feltáró utakat. A több üzletet magába foglaló bevásárlópark építéséről ugyanakkor továbbra sincs hír – a salgótarjáni közgyűlés elé terjesztett korábbi dokumentumok alapján egyébiránt ennek helye a terület Csokonai út felé eső, továbbra is üres részére lett tervezve. A Lidl üzletének helyét már ezek a dokumentumok is a Tarján-patak mentére jelölték, az építkezés is ennek megfelelően kezdődött el.

A volt BRG és az egykori káposztáskert területével kapcsolatos folyamatokról – pontosabban akkor még mint lehetséges forgatókönyvekről – februári körképünkben írtunk bővebben, melyben a városi szóbeszédben forgó üzletek Salgótarjánba való betelepülésének kérdését jártuk körül.