Évadbeli utolsó premierjére készül a Zenthe Ferenc Színház

Többek között salgótarjáni fiatalok; a még egyetemi hallgató Tarnóczi Jakab rendező és a többek között a Csak színház és más semmi című televíziós sorozatból is jól ismert Mikecz Estilla színésznő fémjelzik a Zenthe Ferenc Színház évadbeli utolsó premierjét. Az eltört korsó című Henrich Von Kleist alkotást szerdán este viszi színpadra a társulat.

A darab helyszíne egy fiktív németalföldi város, Huisum, ahol az igazságszolgáltatásért Ádám bíró a felelős. Egy éjszaka valaki eltör egy korsót, mi pedig eltölthetünk egy fél napot a fojtogató légkörű tárgyalóteremben. Itt éppen olyan nehezen kap levegőt a felperes, mint az alperes; pont ugyanúgy lapít a sértett, mint az írnok; és a bíró homloka sem véletlen gyöngyözik az izzadtságtól.

Henrich Von Kleist rövid élete alatt olyan munkásságot hagyott hátra, mely a mai napig az egyik legvadabb és a legellentmondásosabb minden klasszikus között. Kritikus szemlélete, éleslátása, a sötétlátomásossága mellett darabjaiban, elbeszéléseiben mindig felsejlő humora a kortárs színház számára is megkerülhetetlen rendezővé teszi.

Ennek okán viszi színpadra darabját, évadbeli negyedik premierjeként a Zenthe Ferenc Színház szerdán este 19 órától.

 

(MTI Fotók: Komka Péter)