Európai Sporthét – Programok Salgótarjánban és a város környékén

Gyalogtúrával, teljesítménytúrával, szenior- és meridián tornával, táncos edzéssel, jótékonysági edzésekkel, nordic walking programokkal várják az érdeklődőket 2017. szeptember 23-30. között Salgótarjánban és a város környékének erdeiben.

 

Az Európai Sporthét helyi programsorozata szombaton (2017. szeptember 23.) az első alkalommal megrendezendő Bazalt teljesítménytúrával indul. A Karancs-Medves vidékén kanyargó túraútvonalakat az eresztvényi geopark látogatóközponttól indulva lehet majd teljesíteni. Választani 12, 34 és 96 kilométeres távok közül lehet. A hosszabbik távoknak szombaton 6 és 9 óra között, a rövidebb – akár családosan is teljesíthető – távnak szombaton 8 és 10 óra között lehet majd nekivágni. A sporteseményt a Novohrad – Nógrád Geopark és a Tarjáni Szabadidősport Klub szervezi a Zöld Út Természetjárók Egyesületének támogatásával. A közel 100 kilométert sikeresen teljesítők egy egyedi éremmel lesznek majd gazdagabbak, mely Prakfalvi Anna grafikus és Szabó Péter éremöntő közös munkája. Nevezni közvetlenül a túra megkezdése előtt, a helyszínen lehet majd.

 

Szeptember 24-én, vasárnap Kelet-Cserhát lankáin vezető gyalogtúrához lehet csatlakozni, hétfőn délelőtt szenior torna lesz a salgótarjáni Fitness Le Coin-ban, délután játékos köredzés gyermekeknek a Gagarin Általános Iskolában. Szeptember 26-án, kedden délelőtt nordic walking túrához lehet csatlakozni, melynek útvonala Eresztvény környékén kanyarog majd, délután pedig jótékonysági edzéseket tartanak majd a Fitness Le Coin-ban, ahol megmentett kutyákkal foglalkozó állatvédők lesznek a kedvezményezettek. A József Attila Művelődési Központban szerdán este “Mindenki tornája”, csütörtökön délután meridián torna lesz. Pénteken este a bátonyterenyei Erkel Ferenc Általános Iskolában tartanak majd egy “Mindenki tornája” foglalkozást. 2017. szeptember 30-án, szombaton a Gortva-völgyi vízeséshez vezetett nyílt gyalogtúrával, este pedig a Fitness Le Coin-ban dance step edzéssel zárul majd a helyi programsorozat.

 

Az Európai Sporthét salgótarjáni és környékbeli programjainak megvalósításában segédkezik többek között a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete, az Irány a Természet SE és az Egészséges Életért Klub is. A Bazalt teljesítménytúrákról további információk ide kattintva érhetőek el, míg az Európai Sporthét egyes programjainak részleteiről a www.europaisporthet.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Kiemelt plakát forrása: Bazalt teljesítménytúra | Facebook