Európa Nap lesz szombaton Somoskőben

Milyen legyen Európa jövője? Hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához? Milyen jogokat biztosít számunkra az EU, ha közösségi médiát használunk? Ezekkel és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoznak a májusi Európa-napi rendezvények, amelyek mellesleg kiváló családi programokat is kínálnak.

2018. május 5-én, szombaton 10 és 16 óra között Somoskőn, a Váralja Emlékparban ingyenes családi– és gyermekprogramokkal, vetélkedővel, Európai Uniós információkkal várják az érdeklődőket. A Europe Direct nógrádi irodája kvízjátékkal is várja az érdeklődőket, ahol egy kétszemélyes, egyhetes bulgáriai tengerparti utazást is lehet nyerni. A szervezők ünnepi ebédre is meginvitálják a regisztrált résztvevőket, egy tál gulyás kerül majd mindenki asztalára, de a helyszínen a remények szerint egy Guiness-rekord megdöntésre is sor kerül: a Menő Menza a világ leghosszabb palacsintáját szeretné elkészíteni, amit szintén a résztvevők fogyaszthatnak majd el.

Az Európa-napot az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Nógrád Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ szervezi. További információk a www.eu.hu honlapon érhetőek el.

 

(Kiemelt fotó forrása: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)