Európa-nap lesz szombaton Somoskőben

Európa-napot rendeznek szombaton a somoskői vár alatti Emlékparkban, melynek tematikájában Magyarország EU-csatlakozásának 15. évfordulója és a május végi európai parlamenti választások lesznek a középpontban.

Az Európában és a világ számos más pontján működő Europe Direct irodák mindenhol gazdag felnőtt- és gyermekprogram-választékkal várják a látogatókat ezen a hétvégén – közölte a 3100.hu megkeresésére a Europe Direct hálózat nógrádi irodájának vezetője. Fenyvesiné Mester Erika kiemelte: a nyílt nap célja, hogy a polgárok betekintést nyerjenek az európai uniós intézmények munkájába. Természetesen a mostani EU napok tematikájában a közelgő választások is nagy szerepet kapnak a “Szavazni fogok!” akción keresztül – tette hozzá az irodavezető.

A 2019. május 4-i rendezvényen az Európa sátorban az érdeklődők naprakész és hasznos információt találnak majd az uniós polgárság adta lehetőségekről, az utazás, tanulás, munka, nyugdíjak, pályázatok és a támogatások kérdésköreiben is. A szombati somoskői eseményen 10 és 16 óra között az EU-s információk mellett változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal, tombolasorsolással is várják az érdeklődőket.