Erőt és reményt szeretnének adni közös táncukkal a salgótarjáni kórház dolgozói

Egymásnak és a város lakosságának is erőt és reményt szeretnének adni közös táncukkal a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház munkatársai, sok más közösséghez hasonlóan ezért csatlakoztak ők is a Jerusalema “kihíváshoz”.

Az intézmény munkatársai a kórház különböző részein, így folyosóin, osztályain, aulájában, udvarán, illetve a megyeszékhely főterén és Somoskő váránál is eltáncolták a zeneszámra készített koreográfiát. A közös tánchoz többségében a kórház ápolói csatlakoztak, de orvosok és további egészségügyi, illetve egészségügyben dolgozók is ott voltak a több tucat résztvevő között. A Jerusalema táncos “kihívás” lényege, hogy a résztvevők megmutassák: a járvány és annak nehézségei ellenére nem tűnt el a boldogság a világból, a táncosok pedig egyben szeretnének mindazoknak reményt adni, akiket megviseltek az elmúlt hónapok történései.

Jerusalema tánckihívás – Salgótarjáni Kórház

Érted táncolunk. Téged gyógyítunk. Neked küldjük a reményt. Neked, aki a frontvonalon küzdesz… Neked, aki gyermeket nevelsz… Neked, aki kimerülésig elfár…

A táncos kihíváshoz már számos magyarországi intézmény és szervezet csatlakozott, többek között a Bethesda Gyermekkórház, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Magyar Állami Operaház. Nógrád megyéből mások mellett a diósjenői, magyarnándori és pataki általános iskolások, a Fáy András Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium dolgozói és diákjai, illetve a vizslási lakosok egy csoportja is eljárta már az örömtáncot.

 

Kiemelt fotó: Képkocka a salgótarjáni kórház dolgozóinak táncos videójából