Erőszakkal vette el egy férfi táskáját két fiatal Salgótarjánban

Másfél órán belül elfogták a rendőrök azt a két fiatalt, akik egy salgótarjáni lépcsőházban erőszakkal elvették egy férfi táskáját.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 25 éves salgótarjáni férfi és 17 éves társa kedd délelőtt szólította meg az utcán a sértettet. Ezután mindketten követték őt az épületbe, eközben pedig orvosi maszkot és energiaitalt kínáltak neki eladásra. Miután a férfi visszautasította az ajánlatot, a gyanúsítottak a falhoz szorították, egyikőjük arcon ütötte, míg a másik elvette tőle táskáját, a benne lévő okiratokkal, nagy összegű készpénzzel és bankkártyával együtt. A két fiatal végül elmenekült a helyszínről.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított férfit és fiatalkorú társát rablás és okirattal visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök ezután őrizetbe vették őket, továbbá letartóztatásukat is kezdeményezték az illetékes ügyészségen. A nyomozók az eltulajdonított táskát és a benne lévő értékek nagy részét megtalálták, és lefoglalták.

 

Kiemelt fotó: A két gyanúsítottat másfél órán belül elfogták a rendőrök (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)