Erősember-verseny és családi szánkósnap Eresztvényben

Iceman Hungary – az első havas-jeges erősember-versenyt rendezik meg szombaton Salgótarjánban, egészen pontosan az eresztvényi szánkópálya aljában. Vasárnap pedig az első családi szánkós napot rendezik meg ugyanitt. Az enyhe időjárás ellenére szerencsére a hegyen még maradt némi hó a programokhoz.

Az erősember-versenyre hazánk legjobb versenyzői közül tízet hívtak meg a szervezők. Korábban volt már ilyen Iceman Hungary verseny a fővárosi városligeti Műjégpályán, illetve a mátraszentistváni Síparkban is. Lesz söröshordó-dobálás, rönkemelés, illetve súlycipelés is a versenyszámok között. A verseny előtt és után a vállalkozó kedvű nézők is próbálkozhatnak majd a versenyszámok teljesítésével. A verseny után a szombat délután zeneszóval, forralt borral és szánkózással telik majd – már készülve a vasárnapra, amikor az első Családi Szánkósnapot rendezik meg Eresztvényben. Vasárnap lesz szánkóhúzó és -toló verseny, hógolyóval célbadobás, de megérkezik Eresztvénybe Süsü a sárkány is, valamint lesz siklóernyős bemutató, melynek részeként túró rudi fog hullani az égből!

A szombati és a vasárnapi rendezvény is ingyenesen látogatható. További információk a Gyere ki a hóra! Facebook oldalon érhetőek el a rendezvényekkel kapcsolatban.