Érezhető földrengés volt Pétervására közelében

A földrengés érzékelése a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézete Piszkés-tetői megfigyelőállomásának mérőműszerén (Forrás: www.szeizmologia.hu)

Kisebb, érezhető földrengés volt a Heves megyei Pétervására közelében szerda délután – tájékoztatta az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

Közölték: a földrengés a Richter-skála szerinti 2,5-ös erősségű volt. A közleményben azt írták, a rengést az epicentrum közelében érzékelte a lakosság. A katasztrófavédelemhez nem érkezett bejelentés sérülésekről vagy károkról – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A környéken július 16-án a Felvidéken, Losonc és Osgyán közötti epicentrummal regisztráltak egy, az éppen az érezhetőség határán lévő, 1,8-es földrengést, míg Gyetvánál három hasonló is volt szinte egyetlen pontban: július 11-én 1,0-ás, július 23-án 1,9-es, július 28-án pedig 1,7-es erősségű.

MTI nyomán

Kiemelt fotó: A földrengés érzékelése a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézete Piszkés-tetői megfigyelőállomásának mérőműszerén (Forrás: www.szeizmologia.hu)