Ismét Egészségnapot rendeznek Eresztvényben

Szeptember 11-én újra a sport és az egészséges életmód kerül középpontba Eresztvényben: immár harmadik alkalommal rendezik meg az Eresztvényi Egészségnapot a Salgótarjáni Lokálpatrióták. Az eseményhez kapcsolódóan ezúttal is jótékonysági versenyt tartanak, melyen idén újabb kategóriában próbálhatják ki magukat az érdeklődők.

Simon Gyula, a Salgótarjáni Lokálpatrióták elnöke portálunknak elmondta: a tavalyi egészségnap egy kis eseményként indult, végül azonban közel 350-400 ember érezhette jól magát Eresztvényben. Idén szintén sokan jelezték részvételi szándékukat, melyet annak tudnak be, hogy a programokat tekintve a város egyik, ha nem a legszínesebb rendezvényét sikerült megszervezniük – fogalmazott Simon Gyula.

A tavalyi Crazy Hill Sprint idén megújult formában, Crazy Hill Bike&Run néven tér vissza. Ahogy 2020-ban, úgy ezúttal is számos kategóriában indulhatnak a versenyzők: lesz kutyás, gyermek, sétáló, amatőr és profi szekció is, újdonságként pedig biciklivel is teljesíthetik a távot az indulók. A megmérettetésre a Salgótarjáni Lokálpatrióták közösségi oldalára küldött üzenetben lehet nevezni, valamint korlátozott számban a helyszínen, délelőtt kilenctől lehet regisztrálni.

A verseny bevételével az egyesület a Félsziget Napközi és Lakóotthont támogatja, ahol autizmussal élő embereket, hallás-, látás- és mozgássérülteket, illetve halmozottan sérült személyeket is segítenek. Simon Gyula ezzel kapcsolatban kifejtette: fontos számukra, hogy a bejárók és az intézményben élők mellett a dolgozóknak is segíteni tudjanak.

A jövő szombati egészségnapon három szűrőbusz áll a lakosság rendelkezésére, ahol komplex egészségügyi állapotfelmérést végeznek majd. A látogatók emellett életmód tanácsadáson, DeepWork és bodyART, illetve zumba edzésen, továbbá gerinctornán is részt vehetnek majd. A kijutást ingyenes buszjárattal segíti az egyesület, melynek menetrendje elérhető az esemény oldalán.

Szerencsésnek mondhatom magunkat, hiszen most is számíthattunk azokra, akik már az elején is mellénk álltak és támogattak minket, amiért nagyon hálásak vagyunk – hangsúlyozta Simon Gyula.

 

Kiemelt archív fotó: A 2020-as Crazy Hill Sprint futói az eresztvényi sípályán