Eresztvényben rendezik meg vasárnap az Autizmus Világnapjának salgótarjáni eseményét

Az autizmus világnapja alkalmából kék színnel megvilágított polgármesteri hivatal és a Múzeum tér Salgótarjánban 2016. április 1-jén (MTI Fotó: Komka Péter)

 

Az Abigél Közhasznú Egyesület és a Nógrádi Autizmus Alapítvány vasárnap (2017. április 2-án), az Autizmus Világnapján ismét csatlakozik a “Ragyogj kéken” kampányhoz. Ezen a napon szeretnék felhívni a város lakosságának, környezetünknek a figyelmét az autizmussal élő társainkra, akik ugyanolyan értékes emberek, mint bárki más.

 

Garantáltan jól érezheti majd magát a család minden tagja azon a vasárnapi a rendezvényen, melynek célja nemcsak a szórakoztatás, hanem az autizmussal élők mindennapjainak megismertetése. Az Eresztvényben délelőtt 10 órakor kezdődő program során az érdeklődők családi kincskereső túrán vehetnek részt, a nyomozás során pedig megszerezhetik a kincsesládát nyitó kódot, ahol értékes ajándékok rejtőznek. A rendezvény jelmondata is ehhez a programhoz kapcsolódik, miszerint “Kincset rejtünk – Lásd meg bennünk!”

Együtt sportolhatnak Szeles Enikővel és Nagy Tamással az EddzENIway bemutató- és gyermekedzésén. Emellett számos érdekes program és meglepetés várja az érdeklődőket az eresztvényi Geopark Oktató, Kutató és Irányító Központnál. Aki teheti, kékbe öltözve érkezzen az eseményre!

 

Kiemelt archív fotó: Tavaly ilyenkor, az Autizmus Világnapja alkalmából kék színnel világították meg a polgármesteri hivatalt és a Múzeum teret (MTI Fotó: Komka Péter)