EP-választás – Nyitva tartanak a hétvégén a nógrádi kormányablakok is

Magyarország Kormánya fontosnak tartja, hogy 2019. május 26-án minden magyar állampolgár élhessen szavazati jogával, ehhez minden technikai feltételt biztosítanak a kormányhivatalok.

Ahhoz, hogy valaki leadhassa voksát érvényes okmányokkal kell rendelkeznie. Annak érdekében, hogy minden választásra jogosult szavazhasson, az Európai Parlamenti választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken. Szombaton 8 és 14 óra között, az Európai Parlamenti választások napján, vasárnap pedig 6 és 19 óra között a megye területén lévő valamennyi járási hivatalban működő kormányablak az állampolgárok rendelkezésre áll majd, a személyazonosításra szolgáló okmányok cseréje érdekében.

Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Bátonyterenyén, Pásztón, Rétságon és Szécsényben is lehetőség van ideiglenes személyazonosító igazolvány, személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványok kiállítására, illetve az elkészült okmányok átvételére.

Nógrád megyében már nem példa nélküli, hogy egy választást ilyen formában támogat a kormányhivatal. Tavaly augusztusban Pásztón, a városban megtartott időközi önkormányzati voksolás alkalmával a kormányablakbusz, mint mobil ügyfélszolgálati pont nyújtott hasonló segítséget azon választópolgároknak, akiknek erre szüksége volt.

     

MTI nyomán / Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: Botár Gergely | kormany.hu)