Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc tiszteletére

Születésének századik évfordulója alkalmából emléktáblát állított Zenthe Ferenc tiszteletére a Nemzeti Színház és a MASZK Országos Színészegyesület.

A táblát – melyet csütörtökön avattak fel – Stremeny Géza szobrászművész tervezte. Az emléktáblát a színész egykori budapesti (II. kerületi) Törökvész út 72/A. szám alatt található lakóházához helyezték ki. Az avatóünnepségen koszorúval tisztelgett Rátóti Zoltán színművész, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója; Mátyássy Bence, a MASZK Országos Színészegyesület vezetőségi tagja; Tóth Enikő, a Madách Színház művésze; Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere és Simon Lajos, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója. Az eseményen részt vett a színművész fia, ifjabb Zenthe Ferenc, valamint a salgótarjáni színházból Susán Ferenc produkciós igazgató és Orosz Dániel értékesítési menedzser is.

A Zenthe Ferenc Színház idén egész évben névadójára emlékezik, 2020-at Zenthe Emlékévnek nyilvánították. Az év során számos rendezvénnyel, kiállítással, sporteseményekkel és még sok más módon tisztelegnek Zenthe Ferenc emléke előtt.

Kiemelt fotó: Emléktáblát avattak Zenthe Ferenc tiszteletére a főváros II. kerületében (Fotó: Zenthe Ferenc Színház | Facebook)