Emelt komfortfokozatot biztosít Salgótarján és Budapest között a KMKK Zrt.

Egy újabb, az egész ország volántársaságainak buszparkját frissítő, országos beszerzés részeként állt forgalomba a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél az a három új autóbusz, melyek a nógrádi megyeszékhely és a főváros között emelik tovább az utazás komfortját.

Ebben a körben három darab új, háromtengelyes, 55 férőhelyes Neoplan Tourliner L típusú autóbusz érkezett a KMKK Zrt. salgótarjáni központjához – ismertette a 3100.hu érdeklődésére a volántársaság vezérigazgatója. Uti Csaba Mihály emlékeztetett rá: a közlekedési központok megalapítását követően – a korábban rendelkezésre állt járművek mellé – 2015-ben és 2016-ban egyaránt három-három, tavaly egy, idén tavasszal pedig további három új vagy újszerű (100 ezer kilométer alatti futásteljesítményű) autóbusz beszerzésével emelték a fővárosi vonal kiszolgálásának komfortját. Ehhez a flottához érkezett most újabb három minőségi autóbusz.

Uti Csaba Mihály összefoglalta: társaságuk az elmúlt évekbeli jármű-stratégiájának megfelelően a Salgótarján – M3 – Budapest minőségi országos szegmensbe sorolt autóbuszvonal utazási igényeinek kielégítésére immáron 17 darab emelt komfortfokozattal rendelkező autóbuszt tud biztosítani.

Az autóbuszvonalon kilencedik éve ütemes menetrend biztosítja a főváros kapcsolatát Salgótarjánnal az M3-as autópályán keresztül. Jelenleg naponta 24 darab menetrend szerinti járat közlekedik. A reggeli órákban több indulási időpontban közlekedik a mindenhol megálló mellett expressz járat is, kizárólag pásztói és budapesti megállásokkal, melyek igen közkedveltek az utasok körében, mivel 10 perccel előbbi érkezést biztosítanak. Mindemellett napi szinten közlekedtetnek másod-, valamint különös tekintettel a diákok vasárnap délutáni Budapestre történő utazása és a péntek délutáni hazautazásuk érdekében harmadrész járatokat is. 2017-ben a Salgótarján – M3 – Budapest autóbuszvonalon 12 308 darab járatot indított a KMKK Zrt., a társaság által közölt adatok szerint a járatok fele legalább két autóbusz biztosításával közlekedett.

Amíg az autóbuszos tömegközlekedés a nógrádi megyeszékhely és a főváros között a járatok száma, az utazási idő és a járművek színvonala tekintetében is minőségi szolgáltatásnak tekintető, ez a vasúti kapcsolatról már messze nem mondható el: december 9-től már csak személyvonatok szállítják az utasokat a megyei síneken.