Elvágtak egy gázvezetéket Sámsonházán

Frissítés! A pásztói hivatásos tűzoltók feszítővágóval elszorították a gázvezetéket, a munkálatok idejére végül csak 50 méter sugarú körben kellett a területen élő hét lakónak ideiglenesen elhagynia otthonát. Ők időközben már visszatértek a lakásokba, a tűzoltók átadták a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek, akik helyreállítják a hibát – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombat este nyolc órakor.

 

Korábban írtuk

Munkavégzés közben vágták át a gázvezetéket a község Petőfi útján, 100 méteres körzetben kiürítették a lakóépületeket – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tájékoztatásuk szerint a pásztói hivatásos tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A munkálatok idejére 100 méteres körzetben ideiglenesen el kellett hagyniuk otthonaikat a lakóknak, számukra szükség szerint melegedőt biztosítanak. A gázkiáramlást ideiglenesen csökkenteni tudták, minimális a szivárgás; az egységek a gáz- és az áramszolgáltatót is értesítették – közölték.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!