Elrajtolt a nyárzáró Ózd-Salgó Rallye

Prológgal indult tegnap Ózdon a Városi Sportcsarnok salakos pályáján az Országos Rallye Bajnokság (ORB) idei nyárzáró 6. fordulója. A jó hangulatot a nógrádi Kiss Róbert Lada VFTS-el, és jobb egyben fiával, Kiss Martinnal alapozta meg a Rallye1 kategória egyik előfutójaként.

A Rallye1 abszolút győztese tegnap a Lovász Pál-Kürti Tamás duó lett (1:03,9), őket szorosan követte a fiatal szécsényi versenyző Vincze Ferenc 2 tizedmásodperccel lemaradva, oldalán Bacigál Igorral (1:04,1). A Korda Racing párosa az idei ORB-n egyenlőre verhetetlen és összetettbeli vezető pozíciójukat az Ózd-Salgó Rallye-n is szeretnék megvédeni. Meglepően nem Vinczéék voltak az egyetlen páros a második helyen, osztozniuk kellett a szintén nógrádi Velenczei Ádám és Zsiros Gábor párossal, akik Citroen C3 R5-jükkel századmásodpercre pontosan végeztek a prológon.

A szintén nógrádi Határ Attila-Deák Henrietta duó összetettben a huszonkilencedik helyen végeztek, ám prológos szereplésükkel nagyon jó hangulatot teremtettek Honda Civic-jükkel. A híres Porsche 911-et vezető Rafael Tamás-Vadász Sándor páros a prológon kicsit lemaradva, a harmincadik helyen végzett. Tavaly ugyanezen a versenyen, szombaton törték csúnyán össze a Rigó Motorsportos Porsche-t és fejezték be ezzel a 2018-as ORB-t.

A Rigó Motorsport egy másik versenyzője Tajti Árpád hivatalosan Historic kategóriában indult volna, ám meglátták Ladájában a tüzet, így 59-es számmal Rallye1 kategóriában gurult pályára. Rallye1 kategóriában a nógrádi versenyzők listáját Ifj. Kerék György “Guriga” és Kerék Judit zárták Lada VFTS-sel a negyvenegyedik helyen.

Ma már élesben, gyorsasági szakaszokon mérhetik össze erejüket a versenyzők, este pedig Salgótarján központjában megkezdődik a Rallye2 kategória prológja is. Az autóversenyt ezen a hétvégén több helyszínen is útlezárások kísérik, erről itt írtunk korábban.

 

Kiemelt fotó: Rafael Tamás Vadász Sándorral az oldalán az ózdi salakon (Forrás: Rigó Motorsport | Facebook)