Előzetes letartóztatásba helyezték a férfit, aki a rendőrségről szökött meg

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba helyezték azt a bátonyterenyei férfit, aki egy kihallgatás alkalmával megszökött a rendőrségről. Arról a férfiról van szó, akit március végén a rendőrök nagy erőkkel kerestek Kelet-Nógrádban, végül néhány óra alatt rátaláltak és őrizetbe vették.

A férfival szemben a nyomozó hatóság lopás ügyében indított nyomozást még 2016 második felében. Volt előzetes letartóztatásban is, majd végül ezt a kényszerintézkedést megszüntették és így idén január közepén házi őrizetbe helyezték. Március 28-án kihallgatásra előállították őt a rendőrkapitányságra, mivel felmerült a gyanúja annak, hogy időközben a férfi újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el.

Kihallgatás után a férfi dohányozni akart, ezért őt a rendőrség udvarára kísérték, onnan azonban a kerítésen átugorva megszökött. A rendőrség rövid időn belül elfogatóparancsot bocsátott ki, végül még aznap este elfogták, a 21-es úton egy gépkocsi utasaként találtak rá.

Tekintettel a szökés és az elrejtőzés veszélyére a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a napokban elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)