Előzetes letartóztatásba helyezték a csecsemőgyilkossággal gyanúsított nőt

Frissítés, 2017. január 12.
Előzetes letartóztatásba helyezte a Salgótarjáni Járásbíróság a csecsemőgyilkosság gyanúsítottját – közölte a 3100.hu-val dr. Bolyós Gergő, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára. A bíróság döntése jogerős.

Még csütörtökön írtuk, hogy a Nógrád Megyei Főügyészség indítványt tett annak a nőnek az előzetes letartóztatására, aki a megalapozott gyanú szerint megölte újszülött gyermekét Pásztón.

A gyanú szerint a gyanúsított 2018. első napjaiban Pásztón életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült, majd az újszülött csecsemő életét kioltotta. A gyermek fejét később egy kutya találta meg.

Az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a csecsemő élve született, a fej és a nyak több részén sérülések, valamint elmozdulásos koponyacsont törés is észlelhető volt a vizsgálat során.

A gyanúsított cselekménye az eljárás jelenlegi szakaszában tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megállapítására alkalmas. Az ügyészség indítványa szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel – a büntetés nagysága, a kiszabható tíz évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés miatt – megalapozottan feltételezhető, hogy a nő szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne, így az eljárási cselekményeknél a jelenléte az előzetes letartóztatásának elrendelése nélkül nem lenne biztosítható. Ugyancsak feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megnehezítené az eljárást a bizonyítékok elrejtésével vagy megsemmisítésével.

Az előzetes letartóztatás elrendeléséről pénteken délelőtt döntött a Salgótarjáni Járásbíróság, a 34 éves, háromgyermekes nő előtte bűnügyi őrizetben volt.

 

Nógrád Megyei Főügyészség nyomán | Kiemelt fotó: A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a csecsemőgyilkossággal gyanúsított anyát (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)