Elítélték a salgótarjáni végrehajtót megfenyegető férfit

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 38 éves férfit, aki halálosan megfenyegetett egy végrehajtó-helyettest Salgótarjánban – tájékoztatta portálunkat Bóna Gyula.

A megyei főügyész ismertette: a vádlott bankszámlára érkező jövedelmére végrehajtási eljárás folyt. A férfi ezért ügyfélfogadási időben megjelent az eljáró végrehajtó irodájában, ahol bejelentette, hogy másnap számlájára az őt megillető pénzbeli ellátások érkeznek, és kérte, hogy a végrehajtó-helyettes a bankszámlát oldja fel az inkasszó alól, legalább addig, amíg felveszi a pénzösszeget. Erre azonban nem került sor, így a férfi nem tudott felvenni pénzt a számlájáról másnap.

A dühös vádlott emiatt tartósan beteg kisgyermekével a karjában újból megjelent a végrehajtói irodánál, és fenyegetni kezdte a helyettest, közölve, hogy elvágja a torkát, ha nem vonja vissza az inkasszót. A vita odáig fajult, hogy a férfi öngyilkosságot helyezett kilátásba, majd azt mondta, otthagyja a kisgyermeket az irodában. A vádlott csak akkor távozott, miután közölték vele, hogy rendőri intézkedést kérnek.

A férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, a Salgótarjáni Járásbíróság végül egy év, végrehajtásban két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

 

3100.hu fotó: A Salgótarjáni Járásbíróság épülete