Elítélték a salgótarjáni drogkereskedőket

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság elítélte azt a 30 és 40 éves férfit, akik Salgótarjánban terjesztettek bódító hatású anyagokat – tájékoztatta portálunkat Bóna Gyula.

A megyei főügyész ismertetése szerint az ügy másodrendű vádlottja 2018 óta rendszeresen fogyasztott új pszichoaktív anyagokat, amikhez internetről megrendelve, postai úton jutott hozzá. A férfi 2019-ben került kapcsolatba az elsőrendű vádlottal, ekkor megállapodtak abban, hogy kábító hatású anyagokkal fognak kereskedni. Ezt követően 2019 áprilisától októberig a másodrendű vádlott továbbra is rendelte az új pszichoaktív anyagot, melyet postán vett át, majd átadta társának. A másik férfi az így kapott kábítószert albérletében értékesítette, elköltözése után pedig a házuk közelében lévő garázssornál elrejtette – később onnan árulták közösen a szereket, feladatmegosztásban.

A nyomozók a páros több mint egy tucat fogyasztóját azonosították, tőlük, valamint a vádlottaktól is foglaltak le bódító hatású anyagokat. Az ügyészség a 30 és 40 éves férfi ellen társtettesként kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat. A Salgótarjáni Járásbíróság az elsőrendű vádlottat – aki korábban már kapott felfüggesztett szabadságvesztést – két és fél év börtönbüntetésre ítélte, és három évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Társa két év börtönbüntetést kapott, melynek végrehajtását négy évre felfüggesztették. A döntést a két vádlott és az ügyész is tudomásul vette.

 

3100.hu fotó: A Salgótarjáni Járásbíróság épülete