Elismerték lelkiismeretes munkájukat

Díjakat adott át Beer Miklós megyéspüspök a tanév zárásához kapcsolódóan a Váci Egyházmegye fenntartásában lévő intézmények munkatársainak. Te Deum díjat vehetett át négy nógrádi szakember. A pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója, Barna Tiborné pedig Te Deum Életműdíjat kapott.

A Váci Egyházmegye fenntartásában lévő oktatási intézmények vezetői, nevelőtestületei, valamint az intézmények egyházközségeinek lelkipásztorai részvételével tanév végi hálaadást tartottak június 24-én Vácott. Beer Miklós megyéspüspök a hálaadó szentmise után díjakat is átadott. Magas színvonalú lelkiismeretes munkájáért Te Deum Életműdíjban részesítette a pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatóját, Barna Tibornét. Kollégája, Illésné Sánta Henriette iskolatitkár Te Deum díjat vehetett át.

Illésné Sánta Henriette és Barna Tiborné (Fotó: Bölönyi Gabriella | Váci Egyházmegye)
Illésné Sánta Henriette és Barna Tiborné (Fotó: Bölönyi Gabriella | Váci Egyházmegye)

Ugyanezt a kitüntetést kapta a bátonyterenyei II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskolából az intézmény egyik óvodapedagógusa, Sáfrányné Vass Margit, illetve a Bakosné Kósa Mária tanító. A szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumból Ludányiné Bella Szilvia igazgatóhelyettes részesült a jutalomban.

Köszönöm a Jóistennek, hogy meghívott a szolgálatra, a szüleimnek, akik megtanították, mi a hit, a szeretet és a becsület. Köszönet a férjemnek és gyerekeimnek akik támogattak a munkámban, s a kollégáimnak, akik mellettem álltak és állnak. Köszönöm a pásztóiaknak azt a sok-sok szeretetet és bizalmat, amivel megtisztelnek! Boldogság, hogy kolléganőm is Te Deum díjban részesült! – emelte ki az életműdíj átvétele kapcsán Barna Tiborné.

A Te Deum díj egy az EKIF által alapított kitüntetés, amelynek fokozatait a Te Deum jutalom és a Te Deum Életműdíj. Ezek mellett Szent Gellért díja is van az egyházmegyének, ilyet azonban idén Nógrád megyei nevelő nem kapott.

 

Kiemelt fotó: Illésné Sánta Henriette iskolatitkár és Barna Tiborné iskolaigazgató, mindketten a pásztói intézmény munkatársai, a díjátadó után (Fotó: Bölönyi Gabriella | Váci Egyházmegye)