Elismerték a polgárőrök munkáját

A 2015. évi polgárőr elismeréseket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon ünnepélyes keretek között adták át a megye polgárőreinek ma délelőtt.

A polgárőrség, mint a közbiztonság megszilárdításában fontos szerepet betöltő önkéntes társadalmi szerveződés a Rendőrség kivételes partnere a közbiztonság és a közrend fenntartásában. Ferencsik Raymond rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és egyben a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke elmondta, hogy a polgárőrök tevékenysége a rendőrség és a rendőrök mindennapi munkájának fontos része, a balesetmegelőzési feladatok ellátásából is tevékenyen kiveszik részüket. E tiszteletre méltó munkájuk megbecsülése kifejezéseként ez évtől a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága – hagyományteremtő céllal – a polgárőrök éves munkáját elismerésben részesíti.

A megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő hat rendőrkapitányság területéről összesen hét fő vehetett át elismerést:

  • Kiss Simon Gellért, a Cered és Mikrotérsége Polgárőr Egyesület tagja,
  • Porubszki Zoltán, a Diósjenői Polgárőr Egyesület vezetője,
  • Garamvölgyi János, a Balassagyarmati Polgárőr Egyesület tagja,
  • Cserényi Sándor, az Alsótoldi Polgárőr Egyesület tagja,
  • Kiss Károly, a Bátonyterenyei Polgárőr Egyesület tagja,
  • Sútor Csaba, a Ludányhalászi Polgárőr Egyesület vezetője,
  • Szabó Endre, a Hollókői Polgárőr Egyesület vezetője, egyben a Szécsényi Járás Koordinátora (a Nógrád Megyei Polgártőr Szövetség javaslatára).

Ferencsik Raymond külön köszönetét fejezte ki minden megyei polgárőr egyesületnek, továbbá Vass Miklósnak, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökének a Rendőrséggel való sikeres együttműködésért – közölte a megyei kapitányság.

 

Kiemelt fotó forrása: www.police.hu