Elindult a Vedd a nógrádit! online piactér

3100.hu Fotó: Kovács Béla, a McCann Budapest ügyfélkapcsolati igazgatója és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a veddanogradit.hu online piacteret bemutató sajtótájékoztatón

A nógrádi termelőket bemutató, népszerűsítő online piacteret indított a Nógrád Megyei Önkormányzat. A Megyeházán pénteken tartott bemutatón Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett rá: a megyei önkormányzat hárompilléres gazdaságvédelmi programot hirdetett, ennek egyik eleme az online piactér. A nógrádiak által előállított helyi termékeket szeretnénk a helyiek figyelmébe ajánlani, ezáltal létrehozva egy rövid ellátási láncot – ismertette Skuczi Nándor.

A megyei közgyűlés elnöke kiemelte: ezek a termelők itt adnak munkát, itt fizetnek adót, itt készítenek minőségi és egészséges termékeket, mindezáltal a nógrádiakat és a nógrádi gazdaságot segítik.

Skuczi Nándor úgy fogalmazott: a koronavírus járványhelyzet markánsan rámutatott arra, hogy a korábbinál sokkal erősebben kell hinnünk saját, közvetlenül elérhető értékeinkben és termékeinkben, ahol lehet, csökkentenünk kell a “kitettségünket”. A cél az, hogy elősegítsék az információ terjedését a helyi termékek és szolgáltatások igénybevétele érdekében, a nógrádi termelőknek pedig minél biztosabb piaca legyen. Ha lokálpatrióta gazdaságpolitikát folytatunk, az a helyben boldogulást segíti, továbbá a közösségek összetartó erejét is emeli – tette hozzá.

A veddanogradit.hu címen elérhető weboldalon helyi, nógrádi hús- és hentesárú, pékárú és tejtermék, zöldség és gyümölcs előállítók és termelők jelennek meg, továbbá egyéb élelmiszeripari termékek, italok, olajak és kozmetikumok helyi előállítói, valamint helyi alapanyagokkal dolgozó vendéglátóhelyek. Jelenleg mintegy félszáz termelő található meg a felületen, amely folyamatosan bővül az új jelentkezőkkel, a regisztráció ingyenes.

Napjainkban a vásárlás többről is szólhat, mint termékek eladásáról vagy beszerzéséről. Szólhat az összetartozásról is. Az alkalomról, amikor egymásért teszünk. A megye lakóinak a helyi termékek választása egy lehetőség arra, hogy támogassák azokat, akik köztünk élnek és dolgoznak, erősítve ezzel megyénk gazdaságát. Segítsük egymást, tartsunk össze, és válasszuk a nógrádit! – olvasható a ma délelőtt debütált online felület köszöntőjében.

A McCann Budapest mindig örömmel vesz részt olyan hiteles ötletek és projektek megvalósításában, amik értelmet adnak a márkáknak, a márkákon keresztül pedig értéket teremtenek a közösségek számára – mondta a felület létrehozásával megbízott cég ügyfélkapcsolati igazgatója. Kovács Béla úgy fogalmazott: örömmel vettek részt a megvalósításában, ami egy hirtelen jött és mindenki számára nehéz és kihívásokkal teli helyzetben keresett és talált gyors, innovatív és értékteremtő megoldást egy megyényi méretű kisközösség számára.

Mint az az online piacteret bemutató sajtótájékoztatón kérdésünkre kiderült: a felület nem webshop, az önkormányzat nem árusítja a termékeket; de a későbbiekben akár ennek, vagy akár az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő úgynevezett kosárközösségek kialakulásának is jó alapja lehet.

 

3100.hu Fotó: Kovács Béla, a McCann Budapest ügyfélkapcsolati igazgatója és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a veddanogradit.hu online piacteret bemutató sajtótájékoztatón