Elindult a kerékpárút harmadik ütemének kivitelezése

3100.hu Fotó: A munkálatok hétfőn a Füleki út Móricz Zsigmond úti kereszteződésénél kezdődtek meg

2015. szeptember 21-én, hétfőn munkálatok kezdődtek Salgótarjánban, a Füleki út Móricz Zsigmond úti csomópontjától északi irányban a Beszterce lakótelep előtti körforgalomig terjedő út bal (páros számozású) oldalán. A munkák során érintett az út melletti járda, a zöldterület és az útpadka, a földkábelek lefektetését követően a kerékpárút építésével összefüggésben új vasbeton villanyoszlopok beépítésére is sor kerül.

Ezt követően a Füleki út mellett, a Móricz Zsigmond út és Kékkői út csomópontja között lévő járda átépítése is elkezdődik: a kerékpárút építése kapcsán új térkő burkolatú járda, mellette pedig kerékpárosok számára kialakított sáv épül. A tervezett munkák állami és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat érintenek: burkolt járdaszakaszok, parkolók, útburkolatok és zöldterületek felbontása, majd – a földkábelek lefektetését követően – azok helyreállítása történik.

A biztonságos kerékpáros közlekedés Salgótarjánban és környékén Észak-Dél irányban a 21-es melletti szerzívúttal kiegészülve lényegében Kisterenye északi végétől a salgótarjáni Városi Sportcsarnokig tekinthető jelenleg kiépítettnek, 12 kilométer hosszban. (A tervezés és kialakítás folyamatát, kronológiáját korábbi bejegyzésünkben foglaltuk össze, mely elérhető ide kattintva.) Ez a jelenlegi beruházás eredményeképpen közel 1,3 kilométer hosszú szakasszal bővül tovább, a kivitelezést a Tengely Közmű Kft. végzi.A rendelkezésre álló támogatás összege 199 580 000 forint, a beruházáshoz az önkormányzat részéről önrész nem szükséges.

A kivitelezés ideje alatt az önkormányzat és a kivitelező kéri a lakosságot, hogy a munkaterületeken fokozott figyelemmel közlekedjenek és az ideiglenesen bevezetett forgalomkorlátozási intézkedéseket tartsák be. A kivitelezési munkákból adódó kényelmetlenségekért a közlekedők megértését és türelmét kérik.

3100.hu Fotó: A munkálatok hétfőn a Füleki út Móricz Zsigmond úti kereszteződésénél kezdődtek meg