Elhunyt egy idős, koronavírus-fertőzött beteg a balassagyarmati kórházban

Pénteken elhunyt az első olyan koronavírussal fertőzött beteg, akit a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban kezeltek. A 70 év feletti férfit Pest megyéből szállították az intézménybe, több súlyos alapbetegségben is szenvedett – közölte szombaton Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

A városvezető tájékoztatása szerint a balassagyarmati kórházban a belgyógyászati pavilon földszintjén helyezik el a megfigyelésre érkező koronavírus-gyanús betegeket. Hozzátette, hogy közöttük továbbra sincs pozitív tesztet mutató személy, ugyanakkor közülük is többen súlyos betegségben szenvednek. Csach Gábor emlékeztetett arra is, hogy a Dr. Kenessey Albert Kórház azon 28 intézmény egyike, ahol területileg – nem csak Nógrád megyét érintően – látják el a gyanús betegek megfigyelését, illetve a koronavírussal fertőzöttek gyógyítását. A kórházban elkülönített szinteken vannak a megfigyelt és az azonosított koronavírusos betegek, az intézmény felkészült a betegek fogadására, a szükséges eszközök biztosítottak – hangsúlyozta a polgármester.

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet (Forrás: Balassagyarmat Városháza | Facebook)
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet (Forrás: Balassagyarmat Városháza | Facebook)

Az aktuális intézkedésekről napi szinten tájékoztatást adó városvezető szerdán adott hírt arról, hogy a kórház infektológiai osztályára került az első, igazoltan koronavírusos balassagyarmati lakos. A férfi Budapesten dolgozott és hazaérkezésekor az egész család önkéntes karanténba vonult, amit fegyelmezetten be is tartottak – hangsúlyozta korábbi tájékoztatásában Csach Gábor. A városvezető szombaton közölte: a férfi gyermekeinek első tesztje már megérkezett, mindkettőjüké negatív; ahogyan a család háziorvosának első tesztje is.