Elhunyt Dr. Palásthy Tamás

Elhunyt Salgótarján gazdasági és közéletének meghatározó alakja. Dr. Palásthy Tamás ügyvéd és vállalkozó, a megyeszékhely elkötelezett lokálpatriótája 68 évet élt.

Palásthy Tamás 1952-ben született Hatvanban, középiskolai tanulmányait Salgótarjánban végezte, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogász doktori diplomát. A Salgótarjáni Ingatlankezelő Vállalatnál, majd a Nógrád Megyei TESZÖV-nél dolgozott vezető beosztásokban. A rendszerváltás után vállalkozóként, befektetőként, civil szervezetek tisztségviselőjeként és támogatójaként tevékenykedett.

Többek között a Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület elnöke és a Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. jogelődjének egyik alapító tagja volt. Az SBTC egyesületben korábban elnöki, napjainkban elnökségi tagi tisztséget töltött be, a Gabora Gálának több éven át védnöke, kezdetektől támogatója volt.

Palásthy Tamás búcsúztatója 2020. szeptember 11-én, pénteken 17 órakor a salgótarjáni Új temetőben lesz. Kérésére hamvait a család szűk körben, más időpontban helyezi örök nyugalomra. A gyászoló család azt kéri, hogy a nyilvános búcsúztatóra érkezők kegyeletüket egy szál virággal róják le.