Elhunyt apósa jogosítványával akarta átlépni a határt a salgótarjáni férfi

Illusztráció!

Elhunyt apósa vezetői engedélyének felhasználásával kívánta gépkocsival átlépni a magyar-román határt egy salgótarjáni férfi. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A vádlott még szeptember 2-án személygépkocsival – melyben utasként szomszédja tartózkodott – kilépésre jelentkezett az Ártándi Közúti Határellenőrzőhelyen. Iratai ellenőrzése keretében átadta a néhai apósa nevére kiállított eredeti vezetői engedélyt, az egyeztetés során azonban megállapítható volt, hogy a salgótarjáni férfi nem azonos a fenti okmányban szereplő személlyel.

A vádlott ismerősét kívánta Romániába vinni, a járművezetés alkalmával azért használta fel volt apósa vezetői engedélyét, mert ő a cselekmény elkövetésének időpontjában járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás mellőzéses eljárás lefolytatására és a vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

Kiemelt képünk illusztráció!