Elgázolt egy embert a vonat Selypnél hétfőn este

Elgázolt egy embert hétfőn este Selyp és Apc-Zagyvaszántó között a Hatvanból Somoskőújfalu felé közlekedő személyvonat. A helyszínelés idején a két állomás között szünetelt a vonatközlekedés. Az Országos Mentőszolgálat a 3100.hu megkeresésére közölte: a riasztott mentőegység a helyszínen egy férfit talált, akinek sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette.

Négy év alatt négyen haltak meg a selypi állomás környékén, miután elgázolta, vagy elsodorta őket a vonat. 2016 márciusában egy nő a selypi állomáson, 2017 novemberében egy 15 éves lány az állomás közelében vesztette életét (utóbbi eset kapcsán a hírek öngyilkosságról szóltak). 2018 nyarán a tegnap estihez hasonlóan, Selyp és Apc-Zagyvaszántó állomások között halt meg egy férfi.

A MÁV-START valós idejű térképén hétfőn éjjel az látszott, hogy a Hatvanból este nyolc óra után indult személyvonat Selyp állomástól északra megállt a baleset következtében, itt már egyvágányú a pálya. Az utasokat végül több mint másfél órás késéssel az a szerelvény vitte tovább Somoskőújfalu felé, amely északról érkezve Apc-Zagyvaszántó állomáson kényszerült várakozni a baleset miatt.

A helyszínelést követően a balesetben érintett szerelvényt a keddre virradó éjszaka fél kettő körül vontatták el Hatvanba. A hétfő esti utolsó személyvonatok ezt követően, több órás késéssel értek célba. A 81-es számú, Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalon a menetrend a keddi üzemkezdettel állt helyre.