Elfogták a tojásdobálókat

Az elmúlt napokban a Salgótarjánhoz kötődő közösségi oldalakon többen is arról számoltak be, hogy a város különböző pontjain sétálva, egy mellettük elhaladó autóból tojással dobták, vagy próbálták megdobni a járókelőket. A salgótarjáni rendőrök pénteken két kazári lakost állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

Mint az a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül: a két fiatal férfi – és további két társuk – október végétől egészen november közepéig “poénkodtak” ezzel. Salgótarján mellett Mizserfán és Mátraszelén is előfordult, hogy egy autóból tojással dobálták meg a járókelőket, több alkalommal.

A nyomozók az adatgyűjtések eredményeképpen pénteken fogták el a két fiatalt: egy 19 éves és egy 18 éves kazári lakost. Velük szemben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja ügyében indított eljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. További két társuk felkutatása és elszámoltatása folyamatban van – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)