Elfogták a férfit, aki egy rendőrautó motorháztetejéről szívott fel valamit

Boldog Új Évet! – mondta a 33 éves bátonyterenyei férfi, miután valamit felszívott egy rendőrautó motorháztetejéről. A felvétel pénteken a Zsaruellátó közösségi oldalán futott egy kört, mint ma a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság reagálásából kiderült: a videón egy bátonyterenyei férfi látható.

A Mindennapi Hősökért Egyesület Zsaruellátó elnevezésű közösségi oldalán tegnap azt írták, hogy a videó szerkesztés nélküli, vágatlan változatát megküldték az Országos Rendőr-főkapitányság részére és várják a fejleményeket. A felvételen látható, ahogy az ismeretlen személy odalép a rendőrségi jelleggel ellátott személygépjárműhöz, annak motorháztetejére kábítószergyanús anyagot terít, majd annak elfogyasztását “imitálja” – ismertették. Hozzátették azt is, hogy pusztán a videofelvétel alapján azt nem lehet megállapítani, hogy milyen anyag került a motorháztetőre.

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szombat délelőtti tájékoztatásából közvetve az derül ki, hogy ők nem innen értesültek a történtekről, már korábban tudtak a felvételekről és már napokkal ezelőtt meg is találták a rajta szereplő személyt.

A megyei rendőr-főkapitányság közölte: a közösségi médiában felbukkant videó alapján nyomozás indult, a bátonyterenyei rendőrök pedig még hétfőn elfogták az azon szereplő 33 éves helyi férfit. Átvizsgálásakor ruházatából kábítószergyanús, fehér színű porral szennyezett szívószál és alufóliadarabok kerültek elő. A Bátonyterenye Rendőrkapitányság épületébe előállított férfit kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.