Újabb elektromos autók érkeztek a salgótarjáni önkormányzathoz

Megérkeztek az új elektromos autók Salgótarjánba (Fotó: Salgótarján Facebook oldala)

Újabb elektromos autókkal bővítette állományát Salgótarján önkormányzata. A város az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megyei jogú városok számára, villanyautók vásárlására kiírt pályázaton elnyert 30 millió forintból szerezte be a két új járművet.

Az önkormányzat közösségi oldalán megjelentek szerint a járművek amellett, hogy környezetkímélőbbek benzines és dízeles társaiknál, a város költségvetése milliókat takarít meg velük évente. A városvezetés döntése alapján az így megspórolt pénzt klímavédelmi, illetve egyéb zöld célokra fordítja, többek között faültetésre és parkfenntartásra. Az önkormányzat már pár évvel ezelőtt is vásárolt elektromos autókat, a cél akkor is a környezetvédelem és a költségtakarékosság volt.

Kitérnek arra is, hogy a megyeszékhely önkormányzatának hosszú távú programjában régóta szerepel a helyi tömegközlekedés elektromos alapokra helyezése. Ezért egyetértenek a kormány elektromobilitási céljaival és a most indult Zöld Busz Programjával, mely mintaprojektként nyolc nagyvárosban indult el. A város vezetői remélik, hogy hamarosan Salgótarján is részese lehet a kezdeményezésnek.

 

Kiemelt fotó: Megérkeztek az új elektromos autók Salgótarjánba (Fotó: Salgótarján | Facebook)