Egyre inkább hiány a kvalifikáltabb munkaerő a térségben, előtérbe kerülhetnek az atipikus foglalkoztatási formák

Pozitív volt a fogadtatása a pénteki salgótarjáni állásbörzén és felnőttképzési kiállításon a megyeszékhelyen hamarosan megnyíló Család és Karrierpontnak – emelte ki kérdésünkre a központot megálmodó és pályázati támogatás segítségével létrehozó J. L. Seagull Alapítvány vezetője.

Körmendy Éva elmondta: a munkáltatók korábban, amíg a mainál jelentősebb mértékben rendelkezésre állt kvalifikáltabb munkaerő a térségben, nem igazán foglalkoztak az atipikus foglalkoztatási formákkal. Ez a helyzet azonban megváltozott, erre reagálva pedig a munkáltatók és a munkavállalók ilyen szempontok szerinti egymásra találását segíti majd a salgótarjáni Seagull Család és Karrierpont.

Elsősorban a nők munkaerő-piaci helyzetének, továbbá a munka és a család összeegyeztethetőségének javítását, az atipikus foglalkoztatási formák elterjesztését tűzték ki célul. Maga a központ májusban nyílik meg a Meredek úti központjukban – tette hozzá Körmendy Éva.

Pályázati támogatás segítségével egészen 2020 végéig tud majd a munkaképes korú nők foglalkoztatottságának növelésén dolgozni a salgótarjáni Seagull Család és Karrierpont. A fent említett célok mellett a központ akár abban is a munkát kereső családanyák segítségére tud majd lenni, hogy egy-egy képzés vagy tanácsadás idejére gyermekfelügyeletet biztosítanak. Piaci alapon volt már ilyen szolgáltatásra példa Salgótarjánban, de nem tudott működni, mi most pályázati támogatás segítségével ennek is meg tudjuk teremteni a feltételrendszerét – hangsúlyozta a J. L. Seagull Alapítvány vezetője.

A központ elsősorban a nők, családanyák segítségére lesz majd többek között a munkaerőpiaci helyzetüket támogató képzések lebonyolításában: lesznek nyelvi-, digitális kompetenciafejlesztési-, de vállalkozóvá válást segítő programok, képzések, tanácsadások is. A cél az atipikus foglalkoztatási formák, így a részfoglalkoztatás, a távmunka, a bedolgozás vagy az önfoglalkoztatás elterjedésének elősegítése is, így a Család és Karrierpontnak feladata lesz az, hogy “a másik oldal”, azaz a munkaadók is befogadóvá váljanak az atipikus foglalkoztatással hozzájuk érkező potenciális munkavállalókkal szemben.

 

Ilyen nagyságrendű támogatást még nem kaptak Nógrádban a munkakeresők

Foglalkoztatási paktumok, karrierpontok, foglalkoztatást segítő támogatások, bér- és járuléktámogatások, szakmaszerzési lehetőség és különböző képzések – csak néhány példa arra, milyen lehetőségei vannak az álláskeresőknek jelenleg Nógrád megyében, hogy be- vagy éppen visszakerüljenek az elsődleges munkaerőpiacra.

Sándor Ildikó, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. vezetője kérdésünkre kiemelte: volt már és lesz is egyeztetés a különböző foglalkoztatást elősegítő programokat lebonyolítók között. Területi- és szakmai egyaránt folyik annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb összhangban haladjanak ezek a programok. “Együtt adunk életutat” – ez is volt a jelmondata az egyeztetésnek – tette hozzá Sándor Ildikó kiemelve, hogy az egyén számára is fontos, hogy a legmegfelelőbb programba kerüljön be. Sándor Ildikó aláhúzta: egyéni szempontból kell mindenkinek megtalálnia a legmegfelelőbb lehetőséget, erre mindenkinek figyelnie kell.

Ugyanakkor az is kijelenthető, hogy a Nógrád megyében ma elérhető, sokrétű segítségnyújtásra és ilyen mértékű támogatásra a rendszerváltozás óta nem volt példa a munkaerőpiac területén. A Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. vezetője hozzátette: gazdaságot fejleszteni a humán erőforrás nélkül már nem tudunk, ez már egy jelentős akadály, így most a legfontosabb, hogy az emberekbe fektessünk, hogy az igényeknek megfelelő munkaerő váljon belőlük.

A hamarosan induló Seagull Család és Karrierpont projektjében konzorciumi partnerként vesz részt a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség is, a mi feladatunk a kommunikációs kampány megvalósítása lesz – mondta el zárásként Sándor Ildikó.