Egymillió forintot ajánlott fel a rendőrség a hugyagi rablás nyomravezetőjének

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség a mára virradó éjjel Hugyagon történt rablás nyomravezetőjének. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: ismeretlen elkövetők egy 72 éves nőt raboltak ki.

Szerdára virradó éjjel fél háromkor törtek be az idős nőhöz, ahol az egyik – nagyjából 180 centiméter magas, sötét ruhát és maszkot viselő – férfi a 72 éves nő száját befogta, miközben társa a lakást átkutatta. A lakásból mobiltelefont, ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el. Az idős nőt nem érte sérülés.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz, a rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, vagy az ismeretlen elkövetőkkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik jelentkezzen személyesen a salgótarjáni, Rákóczi úti főkapitányságon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható +36 80 555 111-es “Telefontanú” zöld számon, illetve a 112 központi segélyhívó telefonszám valamelyikén.