Egymillió forint értékű eszközadomány érkezett a nógrádi mentőkhöz

Sürgősségi diagnosztikai és mentéstechnikai eszközöket adott át a közelmúltban a Palóc Mentőalapítványon keresztül a Nógrád Megyei Mentőállomás részére az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület.

Az összesen egymillió forint értékű adományt orvosi eszközökhöz használható szelepek, ezen felül rögzítők, csontfúró, égési kötszerek, húzósínek, betegrögzítő hevederek, vércukorszintmérők és váladékszívó berendezés alkották. Az egyesület közleményében úgy fogalmaz: elsődleges céljuk az volt, hogy a fogyó- és tartalékeszközöket kiegészítsék, valamint új, megbízható felszerelésekkel korszerűsítsék a nógrádi mentőautókat.

Az eszközöket Balassagyarmat, Bátonyterenye, Bercel, Héhalom, Pásztó, Rétság, Szécsény és Salgótarján Mentőállomásainak járművein helyezik el.

A Salgótarján Ma önkormányzati havilapnak Méhes András, a Palóc Mentőalapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta, hogy a Mosolyért Egyesület felajánlásához megyei vállalkozók, segítő szándékú magánszemélyek is hozzájárultak. Nagy István elnök a lapnak elmondta: egy éve kötöttek szerződést a Palóc Mentőalapítvánnyal, majd egyeztettek arról, melyek azok az eszközök, amelyekre szükség van Nógrád megyében. Úgy fogalmazott: elsődleges céljuk az, hogy a fogyó- és tartalékeszközöket kiegészítsék, valamint új, megbízható felszerelésekkel korszerűsítsék a mentőautókat.

Az Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület 2008-ban dolgozta ki egészségügyi és szociális intézménysegítő projektjét azzal a céllal, hogy kórházakat és gyermekintézményeket, 2009-től pedig már mentőszervezeteket támogassanak olyan műszerek adományozásával, melyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek, de az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudják beszerezni szűkös anyagi helyzetük miatt. Az egyesület fennállása óta először támogatta a Nógrád megyei mentőket – írja a Salgótarján Ma.

 

Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület / Salgótarján Ma nyomán