Egymilliárd forintos beruházásban bővült a Salgglas termékpalettája

Csökkentett tűréstartományú ablakkivágással rendelkező oldalüveg termékek fejlesztése valósult meg a salgótarjáni Salgglas Zrt.-nél. A termékfejlesztés és a gyártástechnológia kialakításának folyamata egymilliárd forintos beruházásban valósult meg, melyből 380 millió forint gazdaságfejlesztési támogatásból állt rendelkezésre.

A Salgglas Zrt. arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy az új termék “üveg az üvegben” (belső mozgatható oldalüveg a külső fix üvegben) megoldás, immáron csökkentett tűréstartományú ablakkivágással. Ennek előnye az autók légellenállási tényezőjének csökkentése mellett a jobb zajvédelem és beázás elleni védelem elérése is. Jelentős műszaki újdonságot eredményezett a gyártástechnológia kialakítása az üvegfeldolgozási technológia területén is – tették hozzá.

A Salgglas Zrt. közleménye szerint a jelenlegi nemzetközi gazdasági helyzetben jelentős fontossággal bír azoknak a piaci réseknek a megtalálása, ahol egy, az átlagosnál magasabb szintű hozzáadott értékkel bíró saját termékkel tud a cég megjelenni. Az ezen technológiával gyártott termék elsősorban a megnövelt utasterű -kisbuszból átalakított- felső kategóriás személygépjárművekben jelenik majd meg oldalüvegként – ismertették. A beruházás elsősorban a cég kutatás-fejlesztési tevékenységét erősítette, de a termékfejlesztés eredményeképpen öt munkahely is létrejött a több mint félezer munkavállalót foglalkoztató salgótarjáni gyárban.

A Salgglas Zrt. több mint 120 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik a városban. Magyarország első üveggyáraként itt kezdődött meg 1893-ban a táblaüveggyártás. A hagyományos húzott síküveg gyártás mellett – jelentős fejlesztések révén – a gyár az elmúlt évtizedek során korszerű biztonsági üveggyártást honosított meg Salgótarjánban. A Salgglas többek között az Audi, a Bentley, a BMW, a Nissan, a Mercedes, az Opel, a Porsche és a Volkswagen beszállítója különböző üvegtermékekkel.

 

3100.hu Fotó: Immáron csökkentett tűréstartományú ablakkivágással rendelkező oldalüveg termékeket is gyárt a Salgglas