Egymást követik a balesetek a Karancs-völgyben

Újabb baleset történt múlt szombaton a Karancs-völgyben, ezúttal Karancslapujtőn.

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a 3100.hu megkeresésére közölte: Karancslapujtő fő útján múlt szombaton az esti órákban sodródott le az úttestről autójával egy 24 éves férfi. A jármű egy családi ház kerítésének ütközött, végül az árokban állt meg, a baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A helyszínre a tűzoltókat is riasztották, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a ház kerítését átszakító autó egy gázcsonknak ütközött, a salgótarjáni hivatásos tűzoltók elszorították a megrongált vezetéket, így megszüntetve a gázszivárgást.

Múlt pénteken reggel Karancsalja fő közlekedési útján hajtott árokba és egy ház kerítésének egy sofőr, míg a hónap első felében szintén Karancsalján, a község Salgótarján felőli határában csapódott egy ház kerítésének egy kisteherautó. A 17 éves nógrádmegyeri sofőrnek utóbbi esetben nem volt jogosítványa, rokonának járművet annak tudta és engedélye nélkül vezette.

A Karancs-völgyében vezető út és annak etesi elágazótól Salgótarjánig tartó szakasza az egyik legforgalmasabb négyszámjegyű út a megyében, mintegy 12 ezer ember egyetlen közvetlen közúti összeköttetését biztosítja a megyeszékhely felé. A legnagyobb forgalommal terhelt Karancsalján néhány éve figyelmeztető táblák kihelyezésével próbálták felhívni a figyelmet a gyorshajtás okozta problémákra, míg tavaly a község polgármestere próbált lépéseket tenni. “Figyelmeztető lámpa, haladási sebességet kijelző eszköz, fixen telepített traffipax, valamelyik irányba el kell mozdulnunk” – jelentette ki akkor Sulyok Oszkár Jánosné.

 

Kiemelt fotó: Helyszínelés Karancslapujtőn (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)