Egyénileg teljesíthető bajnokság zajlik a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesületnél

(Fotó: Babka Szabolcs)

A koronavírus-járvány a kerékpársport eseményeire is jelentős hatással volt, a bizonytalan helyzetre reagálva a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület egyénileg teljesíthető bajnokságot hirdetett májusban. A sorozat etapjai között hosszabb-rövidebb hegyikerékpáros és országúti kerékpáros útvonalak egyaránt megtalálhatók.

A sorozat nevezői a Salgótarjáni HKE Facebook oldalán regisztrálhatják magukat az egyes futamokra, a bejárás és az időeredmény igazolására pedig az egyik okostelefonos edzésrögzítő alkalmazás hivatott. A Strava applikációban a szervezők létrehozzák a futamok szegmenseit, az indulók ezeket egyénileg teljesíthetik, melynek tényét és egyben az időeredményt az alkalmazás rögzíti. A nevezés ingyenes, a versenyzők saját felelősségükre teljesítik az egyes útvonalakat.

A Vírusirtó Kupára elkeresztelt sorozat első ütemében országúton a Szuha-Mátraalmás hegyi időfutam és egy klasszikus salgótarjáni terep útvonal, a Tatár-kör szerepelnek. A június eleji csapadékos időjárás miatt a szervezők ezek teljesítésének határidejét 2020. június 21-ig meghosszabbították.

Emellett már teljesíthetők a kupa második ütemének etapjai is. Terepen egy 33 kilométeres, rövidebb maratoni távot lehet bejárni. Az 585 méter szintkülönbségű útvonal a Medves-fennsík térségében kanyarog, érintve Szilvás-kő, Salgóbánya, Eresztvény és Somoskő térségét is. Országúton a “kibővített” salgóbányai hegyi időfutamot lehet teljesíteni, a szegmens a Salgótarján határában található gyermektábornál kezdődik. Utóbbi két útvonalat június 30-ig lehet bejárni az indulóknak.

A koronavírus-járvány miatt a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesületnél is volt példa elmaradt “hagyományos” versenyre, ennek pótlásáról is döntés született. A Karancs Királya hegyi futó és hegyikerékpáros időfutam tervezett új időpontja 2020. augusztus 23. A szervezők egyben erre az eseményre tervezik a Vírusirtó Kupa eredményhirdetését is. A Cered és Rónafalu közötti, az egyesületnél immáron hagyományosan szezonzáró CRIF #3 országúti időfutam tervezett időpontja továbbra is 2020. szeptember 20.

 

(Kiemelt fotó: Babka Szabolcs | Salgótarjáni HKE)