Egy Zöldfa úti lakás volt 2020 legolcsóbbja az egyik meghatározó ingatlanhirdetési portálon

A Zöldfa úti lakás belső tere, mely 2020 legolcsóbbja volt az egyik meghatározó ingatlanhirdető portálon (Fotó: ingatlan.com)

Bár 2020 a hullámvasutazás éve volt, akadtak érdekes rekordok a lakáspiacon. Tavaly a legolcsóbb ház 300 ezer forintért kereste a gazdáját, a legdrágább eladott panellakás pedig a Balaton partján kelt el 74 millió forintért – derül ki az ingatlan.com összefoglalójából. Akadtak, akik kevesebb mint egy napon belül túladtak az ingatlanukon, a meghirdetett kiadó lakások száma pedig rekordszintre nőtt: 115 ezer albérlethirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők, amire még nem volt példa a portál történetében.

Legújabb rendhagyó összefoglalójukban a legérdekesebb tavalyi eseményeket gyűjtötték csokorba. A 3100.hu-hoz eljuttatott összegzésből kiderül, hogy a 2020-as év legolcsóbban meghirdetett lakásáért 600 ezer forintot kért a hirdető.

A tájékoztatás szerint ez a salgótarjáni, Zöldfa úti panel volt a 2020-as év legolcsóbban meghirdetett lakása.

Magyarország piacvezető ingatlanhirdetési portáljának összegzése szerint a 600 ezer forintért kínált ingatlan még mindig eladó. Miután a lakás teljesen üres (még a fűtőtestek is hiányoznak), így a következő tulajdonos kedve szerint újíthatna fel a 48 négyzetméteres, 1+2 félszobás panelt.

A legolcsóbb ingatlanok ligájában továbbá a házak között a csúcstartó egy, a Borsod megyei Négyes településen található romos vályogház volt: a 60 négyzetméteres, másfél szobás ingatlanért és a hozzá tartozó 600 négyzetméteres telekért 300 ezer forintot kértek.

Meglepő lehet, de a legdrágább panellakást nem a fővárosban adták el, hanem a Balaton partján. Egy, a siófoki Aranyparton lévő, felújított vízparti panelépület harmadik emeletén lévő 79 négyzetméteres lakásért a vevő 74 millió forintot, azaz négyzetméterenként majdnem 1 millió forintot adott. A panelpiacon extrém magas árat magyarázza, hogy a lakásnak van egy 40 négyzetméteres terasza, a háznak pedig közvetlen kijárata van a strandra.

 

Kiemelt fotó: A Zöldfa úti lakás belső tere, mely 2020 legolcsóbbja volt az egyik meghatározó ingatlanhirdető portálon (Fotó: ingatlan.com)