Egy svájci fehér juhászkutya lett a salgótarjáni kutyakiállítás legszebbje

Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete kilencedik alkalommal rendezte meg a CAC nemzeti kutyakiállítást vasárnap a salgótarjáni Tóstrandon. Az idei esemény rekordot döntött a résztvevők számát tekintve – minden korábbinál több, összesen 896 kutyát neveztek a fajtiszta ebek versenyére határon innen és túlról.

A legszebbnek járó díjat egy svájci fehér juhászkutya nyerte el, második egy dalmata lett, a bronzérmes pedig a golden retrieverek közül került ki. Külön kategóriaként győzteseket hirdettek a Nógrád megyét képviselő kutyák között is. A legszebb nógrádi kutya egy amerikai cocker spániel lett Vígh Orsolya tenyészetéből, a dobogó második fokára egy ausztrál juhászkutya, a harmadikra pedig egy fehér puli állhatott fel.

A kiállításon bemutatót tartott a szervező egyesület kutyaiskolája, ahol a gyerekek nagy örömére a koreográfiát a trükkökre tervezték meg. Volt a programban karikán átugrás, gazdi újraélesztése, kutyával közös fekvőtámasz és ölbe ugrás is. A fiatalok megtanulhatták azt is, hogyan kell közeledni az utcán idegen kutyához és a gazdájához.

Ahogy azt Sándor Ildikó, az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete elnökségi tagja a 3100.hu-nak elmondta, az idei versenyen kimagaslóan teljesítettek a gyerek és a fiatal felvezetők, akik gyönyörű minőségben, magabiztosan vezették fel a kutyákat. Hozzátette: újdonság volt az év első kutyashowján, hogy a legszebb kutyák bírálatakor nem lehetett előre tudni, hogy a kategóriákat melyik bíró fogja bírálni – ez a bírói rendszer most debütált Magyarországon.

 

Kiemelt fotó: A 2019-es salgótarjáni CAC kutyakiállítás legszebbjei (Fotó: Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete)