Egy ceredi fiú fenyegetőzött a Stromfeld felrobbantásával

A telefonhívást “poénnak” szánta, meg is bánta tettét, ettől függetlenül a közveszéllyel “viccelődés” három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 3100.hu-val azt közölte: kedden, ceredi otthonában fogták ez azt a 17 éves fiút, aki még múlt héten kedden délelőtt hívta a 112-es számot azzal, hogy a salgótarjáni középiskolában bombát rejtett el, az tíz percen belül robbanni fog. A bejelentésre reagálva a helyszínre érkezett járőrök az épületet kiürítették, az iskola környékét lezárták az autós és gyalogos forgalom elől. A bombakutató rendőrök végül nem találtak robbanószerkezetet az intézményben.

Az otthonából kedden előállított 17 éves ceredi fiatalkorút közveszéllyel fenyegetés bűntett ügyében hallgatták ki a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon, a fiú a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőröknek elmondta, hogy a történteket “poénnak” szánta, már megbánta tettét.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán közleményében kiemelte: a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget. A rendőrség kitért arra is, hogy az ilyen és hasonló esetekben a büntetőjogi felelősségre vonás mellett a legtöbb esetben a „viccelődés” következtében felmerült tetemes költségeket is a bejelentőjére terhelik.

 

Kiemelt fotó: Bombariadó 2019. október 8-án, kedden délelőtt a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában (Beküldött fotó)