Egy 16 és egy 12 éves fiúra is baseball ütővel sújtottak le Zabaron

Egy 44 éves és egy 23 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni rendőrök a történtekkel kapcsolatban – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egyelőre annyi ismert, hogy a gyanúsítottak vasárnap kora este egy korábbi konfliktus miatt megjelentek ismerősük zabari családi házánál, ahol az újabb vitát követően a 44 éves férfi a nála lévő baseball ütővel megütötte a kapuban álló 16 éves fiút. Ezután társával együtt a bejárati ajtót, továbbá több ablaküveget is megrongáltak a háznál. Ezútán a gyanúsítottak és egy 12 éves fiú között is dulakodás alakult ki, mely során a 44 éves gyanúsított a baseball ütővel a gyermekkorú fiút is megütötte. A két fiú a beszerzett elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a 44 éves férfi ellen garázdaság, súlyos testi sértés kísérlet bűntett, rongálás és könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a 23 éves zabari férfi ellen garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A rendőrök mindkettejüket előállították a történtek után, a 44 éves férfit bűnügyi őrizetbe is vették.

 

(Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)