Augusztus végén lejár az ebösszeírás adatszolgáltatási határideje

Ebösszeírás zajlik Salgótarjánban, a határidő hamarosan lejár, a becslések szerint eddig a városi ebek kevesebb mint feléről kaphatott információt az önkormányzat.

Ahogyan arra korábban felhívtuk a figyelmet: az ebösszeírás során a kutyatartók 2021. augusztus 31-ig bezárólag kötelesek a Salgótarján közigazgatási területén tartott ebekről adatokat szolgáltatni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az adatszolgáltatás kötelező, ennek teljesítését a polgármesteri hivatal hatósági irodájának munkatársai szeptember elsejétől ellenőrizni fogják.

A városházától kapott információk szerint az augusztus 31-ig esedékes kötelezettségnek eddig közel 1500 salgótarjáni kutyatartó tett eleget. A korábbi ebösszeírások adataira alapozott becslés szerint a városi ebek kevesebb mint feléről kapott eddig bejelentést az önkormányzat.

Az adatszolgáltatáshoz szükséges űrlap megtalálható a salgotarjan.hu honlapon – aki papíron szeretné kitölteni és beadni, innen letöltheti, de az információk megadása az űrlap online kitöltésével is lehetséges. Az a kutyatartó, aki a kötelezettségének nem tesz eleget, 30 ezer forintos állatvédelmi bírságra számíthat.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Fotó: MTI/Komka Péter)