Drogdílereket és fogyasztókat fogtak el Nógrád megyében

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Négy drogkereskedőt vettek őrizetbe és kilenc fogyasztót hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni és a bátonyterenyei nyomozók – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A közlemény szerint a megyei rendőrök a tavaly és idén május 7-ig elvégzett közúti ellenőrzéseken, Mihálygergén, valamint Bátonyterenye, Tar és Salgótarján külterületén kábítószergyanús növényi származékot, port és kristályos anyagot találtak és foglaltak le. A szakértői vélemény szerint ezek egy része kábítószernek, másik része új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrök megállapították azt is, hogy az ellenőrzések előtt hét ember fogyasztott kábítószert. A nyomozás adatai szerint a fogyasztóknak egy 39 éves nő és 43 éves hozzátartozója adta el a kábítószert mátraverebélyi családi házában. Közölték azt is, május 15-én éjszaka Salgótarjánban ellenőriztek a rendőrök egy gépjárművet. Az egyik utas cipőjébe rejtve tablettákat találtak, amelyekre a kábítószer-gyorsteszt pozitív jelzést adott.

A kábítószert egy 26 éves helyi férfi adta el, aki a gyanú szerint egy másik embernek is többször értékesített ilyen tablettát. Társa, egy 27 éves, szintén salgótarjáni nő ugyancsak több embernek adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő növényi törmeléket.

A rendőrök kedden és szerdán összehangolt akció keretében – Mátraverebélyben, Budapesten és Salgótarjánban – elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható drogkereskedőket.

Határozottan felléptek a drogterjesztőkkel szemben a rendőrök Nógrád megyében

Négy drogkereskedőt vettek őrizetbe és további kilenc fogyasztót hallgattak ki gyanúsítottként a salgótarjáni és a bátonyterenyei nyomozók.

A különböző helyszíneken megtartott kutatások során zöldes-barnás színű növényi törmeléket, tablettákat, azok értékesítéséhez és fogyasztásához szükséges eszközöket, valamint készpénzt találtak és foglaltak le. A 43 éves férfi a bűnjelek egy részét a rendőrök megérkezésekor megpróbálta megsemmisíteni, amit sikerült megakadályozni.

A salgótarjáni és a bátonyterenyei rendőrkapitányság kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt 13 ember ellen indított büntetőeljárást. A 39 éves nőt és a 43 éves férfit, valamint a 27 éves nőt és 26 éves társát őrizetbe vették – áll a közleményben.

 

Forrás: MTI /