Dömsödi Gábor: nem elég most már még egy ember, mindenki hozzon magával szavazni még egy utcát

A salgótarjáni Fő téren tartott utcafórumot kedden délután Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és Dömsödi Gábor, a párt kelet-nógrádi országgyűlési képviselő-jelöltje.

Dömsödi Gábort a kelet-nógrádi választókerület legesélyesebb ellenzéki képviselő-jelöltjeként mutatta be ma délután Salgótarjáni Fő terén Szél Bernadett. Úgy fogalmazott: a térségben ő tudja megugorni azt a szakadékot, ami a politikusok és az emberek között tátong ebben az országban. Kiemelte: pártja a bérek, az egészségügy és az oktatás kérdéseiben látja a legnagyobb problémákat, ezen területeket szeretnék előtérbe helyezni, “a nulladik lépés viszont az ipari szintű korrupció leállítása, mert ami itt elmegy, az nagyon hiányzik a további három területről” – fogalmazta meg Szél Bernadett a nógrádi megyeszékhelyen. Emlékeztetett arra is, hogy ezen területek előtérbe helyezésével pártja több éve elkészíti az ország alternatív költségvetését, tehát annak, amit ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban változtatni szeretnének, biztosított a költségvetési oldala is.

Egészségügyet tekintve a prevenció, a megelőző szűrések fontosságát és ezek biztosítását; a kórházi és rendelőintézeti állapotok emberhez méltó szintre emelését; illetve az alapellátás, a háziorvosi rendszer kiemelt támogatását hangsúlyozta. Oktatás területén nyugat-európai mintára a hátrányos helyzetű térségekben dolgozók anyagi megbecsülését és kiemelt támogatását említette – az ilyen területeken dolgozó pedagógusoknak lakást is biztosítanának.

Szél Bernadett úgy fogalmazott: az LMP a négy sarkából is kifordítaná az országot, ha lehetőséget kapna rá. Ugyanezt nem lehet azoktól a politikusoktól várni, akik az elmúlt évtizedekben a saját pecsenyéjük sütögetésével voltak elfoglalva. Kitért arra is, hogy minél több embernek kellene elkezdenie a foglalkozni a közügyekkel és a politikával. Erre az első lépés szerinte április 8-án adódik, egy új, az LMP által képviselt irányra leadott szavazattal.

Dömsödi Gábor, az LMP kelet-nógrádi országgyűlési képviselő-jelöltje kiemelte: azt szeretné, ha Nógrád gondjai, bajai kikerülnének az ország elé, mert a térség lakóit és problémáikat képviselni kell az országgyűlésben. Úgy fogalmazott: Kelet-Nógrád jelenlegi képviselője ezt a feladatát elfelejtette.

“Van más szimpatikus jelölt, még én is támogatnám, ha nem én lennék az esélyesebb. (…) Középen állunk, mi vagyunk, akik valamilyen módon közvetíteni tudunk a baloldal és a jobboldal között” – emelte ki Dömsödi Gábor. Hozzátette: nem elég most már még egy ember, mindenki hozzon magával szavazni még egy utcát.

Dömsödi Gábor beszélt arról is, hogy a véleményemét mindig megmondta, emiatt pedig az életben nem volt olyan nagyon népszerű, ugyanakkor az volt a barátai és a kollégái körében. Példaként hozta Pásztót is, ahol polgármesterként – a fentiek ellenére – már bebizonyította, hogy ellenzéki testülettel szemben is tudott eredményeket felmutatni, “el lehetett érni a kiadások csökkentését és a bevételek növelését”. “Ebben az országban benne vannak a tartalékok, amelyeket felszínre lehet hozni és akkor még nem is beszéltünk az ellopott pénzekről” – tette hozzá.