Dohányboltokból rabolt és lopott egy ipolytarnóci férfi

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Salgótarjáni és etesi dohányboltokat szemelt ki magának a 19 éves rabló, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmények elkövetését, a fiatal férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásba helyeztetését is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrségre november 30-án kora este az egyik salgótarjáni, míg december elsején késő délután egy etesi dohányboltból érkezett bejelentés rablásokról. A rendőrök december harmadikán fogták el a gyanúsítottat.

A közreadott információk alapján az ipolytarnóci férfi a megyeszékhely egyik dohányboltjába az arcát egy sapkával eltakarva követelt pénzt az eladótól. Miután az alkalmazott ezt megtagadta, a férfi a kasszához ment, félre lökte az útjába álló dolgozót. Több tízezer forinttal és különböző dohánytermékkel, futva menekült el az üzletből.

Másnap egy etesi dohányboltban kiabált rá az őt kiszolgáló eladóra, majd a pult felett átnyúlva a pénztárgépből szintén több tízezer forint készpénzt, továbbá a pultról több dohányterméket vett magához, majd elmenekült az üzletből.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított férfival szemben rablás és lopás bűntettek miatt indult eljárás.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)