Díszvendégként Jean Todt is jelen volt a Salgó Rally szombati rajtceremóniáján

Ezen a hétvégén, a Steelvent Salgó Rally-val párhuzamban zajlik a Formula-1 Magyar Nagydíj is a Hungaroringen. Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke meghívásának tett eleget Jean Todt, a Scudera Ferrari Formula 1-es csapat korábbi vezetője, most a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) elnöke, aki pár órán át élvezette a felzúgó motorok hangját a Salgótarján központjában megrendezett rajtceremónián.

Mindezek előtt ellátogatott a szervízparkba és megnézte a közlekedésbiztonsági tanpályát is, ahol egyből rollerre is pattant. A Steelvent Salgó Rally ünnepélyes rajtceremóniáján pár gondolatot is megosztott a szurkolói közönséggel, villámlátogatásával kapcsolatban.

Életemben először járok Magyarországon raliversenyen, nagyon örülök, hogy ilyen sok induló és ennyi érdeklődő kíváncsi a szezonnyitó hétvégére – fejezte ki örömét az FIA elnöke.

– Régen ebben a szakágban versenyeztem, ezért jó szívvel látom, hogy ilyen sokan űzik professzionálisan ezt a sportot. Természetesen az FIA elnökeként igyekszem a szemem valamennyi szakágon rajta tartani. Az egyetemes autósport rohamtempóban fejlődik, de most az a legfontosabb, hogy a COVID-os időszak után ezen a hétvégén két ilyen kiemelt sporteseményt rendeznek Magyarországon. Egyik ugye a Forma1-es Magyar Nagydíj a Hungaroringen, a másik pedig a Salgó Rally, itt Salgótarjánban. Sok sikert kívánok mindkettőhöz – nyilatkozta a Kelet Autósportnak.

 

Kiemelt fotó: Jean Todt, az FIA elnöke és Oláh Gyárfás, az MNASZ vezetője a salgótarjáni rajtceremónián (Fotó: Csikó Milán)