Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Borbély Lajos Szakközépiskolában

3100.hu Fotó: Digitális Közösségi Alkotóműhely a salgótarjáni Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban

A végzettség nélküli iskolaelhagyás kezeléséhez kíván hozzájárulni a Salgótarjáni Szakképzési Centrum azzal a Digitális Közösségi Alkotóműhellyel, melyet kedden adtak át a centrum Borbély Lajos Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumában.

Az összesen 550 millió forintos, támogatott projekt keretében egy speciális oktatási teret alakítottak ki, ahol a legkorszerűbb eszközök segítségével ismerhető meg a robotika, a 3D nyomtatás, a lézervágás, a CNC megmunkálása, a számítógép-vezérelt varrás, vagy a fa- és fémmegmunkálás. A digitális közösségi alkotópedagógia játékos formában vonja be a fiatalokat alkotó folyamatba: a közelgő ünnepekre tekintettel az elektromos működtetésű fonalfűrészekkel fából készült egyedi karácsonyi dekorációt, a programozó szekcióban a diákok által megírt program szerint villogó ledpaneleket készítettek a szakképzési centrum diákjai a bemutatófoglalkozásokon.

A speciális oktatási tér a salgótarjáni szakképzési centrum minden tagintézményének rendelkezésére áll, de az alkotóműhely célja lesz az is, hogy megismertesse az általános iskolásokat a különböző szakmákban használatos legkorszerűbb eszközökkel. A speciális oktatási térbe folyamatosan várják az általános iskolákból kisebb csoportok, osztályok jelentkezését.

 

3100.hu Fotók: Bemutatófoglalkozások az új oktatási térben az átadó napján